Szász Emese bronzérmes, 6. lett Szilágyi Áron a vívó Európa-bajnokságon

2016. Június 23., Csütörtök 08:18

Szász Emese bronzérmes, 6. lett Szilágyi Áron a vívó Európa-bajnokságon
Bronzérmet nyert a párbajtőröző Szász Emese a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokságon. A magyar férfi kardozók közül a legjobb eredményt elérve Szilágyi Áron a hatodik helyen végzett.

A magyar versenyző a csoportkörből hat győzelemmel került tovább, így a hiányos 64-es táblán az első fordulóban még nem kellett pástra lépnie, a második körben ugyanakkor nehezen, 15-13-ra nyert a luxemburgi Lis Fautsch ellen. Az olimpiára készülő, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Szásznak a nyolcaddöntőben már lényegesen könnyebb dolga volt, tíz találatnyi különbséggel, 15-5-re verte a cseh Dominika Doubovát. A legjobb nyolc között a csapatban kétszeres olimpiai és kétszeres vb-aranyérmes orosz Tatyjana Logunovával vívott, aki ellen 15-12-re nyert.

A fináléért Ana Maria Popescuval küzdött meg. Az asszó elején 3-0-ra elhúzott, majd a román 3-2-re felzárkózott. Kevés akció volt, Szász negyedik tusa már a harmadik három percben esett, és 5-5 után Popescu 31 másodperccel a vége előtt vette át a vezetést (5-6). Szásznak hátrányban váltania kellett, az addigi kivárást támadó vívás váltotta fel, de újabb román tus jött, amikor már csak 15 másodperc volt hátra. Ezután több együttes találat következett rövid szünetekkel, majd 2 másodperccel a vége előtt, 11-12-es állásnál Szász várta az “allez” vezényszót, de – az internetes közvetítésből – úgy látszott, hogy az nem jött, vagy a magyar vívó nem hallotta, és lepergett az idő. Hosszas vita után visszaállították az órát, azonban már csak egy újabb együttes tusra maradt idő (12-13). Így Szász – 2013 és 2015 után – harmadszor lett harmadik Európa-bajnokságon.

A végeredmény: 1. Simona Gherman, 2. Ana Maria Popescu, 3. Renata Knapik-Miazga és Szász Emese, … 23. Budai Dorina, … 42. Révész Julianna, … 60. Kun Anna

 

 

 

A csoportküzdelmekből Szilágyi és Szatmári András is öt győzelemmel és egy vereséggel lépett tovább, s jó eredményüknek köszönhetően a hiányos 64-es táblán csak a 32 között kapcsolódtak be ismét a versenybe.

A Londonban olimpiai bajnok, Eb-címvédő Szilágyi brit és francia vívó legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe, ahol azonban négytusos vereséget szenvedett a 2014-ben Eb-bronzérmes orosz Kamil Ibragimovtól.

Szatmári spanyol ellenfelét még simán verte, de aztán a papírformának megfelelően kikapott a tavalyi év világbajnokától, az orosz Alekszej Jakimenkótól.

Iliász Nikolász 4/2-es, Decsi Tamás pedig 2/4-es eredménnyel került ki a csoportszakaszból, majd a legjobb 64 között mindketten kiestek. Előbbi a lengyel Jakub Ocinskitől, utóbbi pedig a tavaly világbajnoki bronzérmes német Max Hartungtól kapott ki.

A végeredmény: 1. Benedikt Wagner, 2. Vincent Anstett, 3. Kamil Ibragimov és Alekszej Jakimenko, … 6. Szilágyi Áron, … 10. Szatmári András, … 33. Iliász Nikolász, … 47. Decsi Tamás

Forrás: MTI

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Magyarország-Belgium a nyolcaddöntőbenMagyarország-Belgium a nyolcaddöntőben