Harcsa Norbert tíz menetre számít Bacskai ellen

2017. Június 06., Kedd 12:29

Harcsa Norbert tíz menetre számít Bacskai ellen
Kemény ütközetre, tízmenetes mérkőzésre számít Bacskai Balázs ellen Harcsa Norbert a szombati, budakalászi Magyar Ring ökölvívógálán.

Az eddigi nyolc profi összecsapásán veretlen Harcsa Norbert az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden azt mondta, sokan meg fognak lepődni.

"Azt gondolják, hogy elmozgásból fogom megoldani ezt a mérkőzést, de nem szeretném magamra húzni Bendzsit, elébe fogok menni a verekedésnek" - ígérte. Hozzátette, bár szerinte ellenfele arra számít, hogy négy-öt menet alatt ledarálja, ez nem lesz így, neki viszont nincs akkora ütőereje, hogy az egyébként is jól védekező Bacskait kiüsse, ezért úgy véli, végig fog menni a tízmenetesre tervezett összecsapás.

Harcsa eddigi leghosszabb mérkőzése nyolc, míg Bacskaié ötmenetes volt.

A két ökölvívó kapcsolata korántsem harmonikus, Harcsa elmondása szerint 2006 óta "hullámzó", aminek a kialakulásában a szövetség "régi vezetése is benne volt".
"Őt nagyon védelmezték, nekem mindig feljebb kellett menni, ez fajult el úgy, hogy sokszor nem is nagyon beszéltünk az edzőtáborozások során" - árulta el.

A profi pályafutásáról úgy fogalmazott, eddig nem igazán szorongatták meg, mégsem százszázalékosan elégedett.
"Ha ezen a mérkőzésen túl leszek, szeretnék szintet lépni és nemzetközi címekért bokszolni" - mondta.

A 2010-ben Európa-bajnok Bacskai, a magyar amatőr ökölvívás elmúlt évtizedének egyik meghatározó alakja szűk egy hónapja jelentette be, hogy profinak áll, megállapodott Rácz Félixszel, a Felix Promotion vezetőjével, ennek értelmében bemutatkozása június 10-én lesz a középsúlyú magyar bajnoki címért.

 

 

Szellő Imre: „Igazi ki-ki küzdelem lesz, ahol szerintem a pillanatnyi forma dönti majd el a mérkőzés győztesét. Mindkét bunyóssal nagyon jó a kapcsolatom, mindkettejüknek nagyon szurkolok. Örülök, hogy ezt az összecsapást úgy nézhetem végig, hogy nincs más dolgom, csak élvezni a Felix Promotion gálát. Nem lett volna jó, ha az öltözőben, a saját meccsemre melegítve kellene a hírekre várnom. Június 10-én igazi bokszrajongóként fogok a szorító mellett helyet foglalni!”

Pintye Szabolcs: „Szerintem nem lesz olyan sima Bacskai győzelem, mint ahogy sokan gondolják. Nem kedvelem Harcsa Norbit, viszont mint bokszoló, nem lehet elvitatni az érdemeit. Mindkettejüknek idegen pálya lesz a tíz menet, s ez szerintem döntő lehet. Úgy gondolom, az elejét Norbi elfogja vinni, aztán lassan Benji fölékerekedik. De egyáltalán nem lepődnék meg azon sem, ha Norbi felszívná magát, és nem esne szét. Kíváncsian várom a meccset, hiszen valószínűleg a győztessel még az idén én bokszolok, hisz ez az öv az enyém és csak a sérülésemnek köszönhetően boxolhatnak most ők egymás ellen.”

Baranyi Richárd: „Szerintem ez lesz az egyik legszínvonalasabb mérkőzés a magyar-magyar párharcok történetében. Két olyan bunyós csap össze, akiknek az amatőr múltja tele van emlékezetes pillanattal, technikailag magas szintet képviselnek. Nem tudom, hogy Benji mennyire lesz képes felkészülni erre a menetszámra, mert Norbi ezen a téren tapasztaltabb. Harcsa Norbi oldott már meg amatőrként olyan bunyósokat, mint Benji, ráadásul a saját súlyánál nehezebbeket is. Véleményem szerint, ha hajszállal is, de Norbi a meccs esélyese, és ezt nem az elfogultság mondatja velem… Ugyanakkor minden azon múlik majd, hogy aznap este melyik ökölvívó akarata fog érvényesülni. Az nyeri meg majd a Magyar bajnoki övet!”

Forrás: MTI/Totalsport

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Roland Garros: születésnaposok egymás ellenRoland Garros: születésnaposok egymás ellen