Bozsik Péter: Nincs realitása a vb-részvételnek!

"A törökök hazai vereség után kihegyezve jönnek holnap a Puskás-stadionba"

2012. Október 15., Hétfő 09:59

Bozsik Péter: Nincs realitása a vb-részvételnek!
Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány szerint olyan túlzott elvárásokat támasztanak a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, amelyeknek képtelen megfelelni: a vb-kijutás irreális, inkább a harmadik-negyedik helyért leszünk versenyben a csoportban. Bozsik a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: ez színtiszta matematika, a következő, 24 csapatos Eb-részvétel lehet a valóságos célja a magyar futballnak.

„Várható volt, hogy nehéz lesz az észtek elleni meccs, mert az ellenfél szervezett volt, a mieinken pedig ott volt a győzelmi teher. Nem számítottam közönség szórakoztató 90 percre. Szerintem egyik csapat sem nőtt a másik fölé, senki sem tudott tartósan nyomást gyakorolni. Ha meggyőzően nem is játszott a magyar csapat, de a lényeg a három pont begyűjtése volt. A selejtezőkön a csapat eddig hozta, ami tőle és a magyar futballtól elvárható” - vélte a korábbi kapitány.

„Mint egykori szövetségi kapitány, magam is megtapasztaltam: a játékosaink nem mindig képesek válogatottban is hozni a klubjaiknál mutatott teljesítményt. Régóta hangoztatom, most is úgy látom: túl nagy terhet rakunk rájuk. Olyan elvárásokat támasztunk, amelyeknek nem képesek megfelelni.” - tette hozzá.

 

 

Bozsik nem hurráoptimista. „Matekozzunk egyet, a brazíliai vébére 13 európai csapat jut ki. Mi az európai válogatottak között a 25-30. hely között vagyunk a ranglista alapján. Vagyis nem teljesen reális elvárni a kikerülést. A következő Eb már más lehet, 24 csapattal, még két évnyi építkezési lehetőséggel - nem időnyerés ez, egyszerű számolás.”

„Szerencsés körülmények között, keresztbeverésekkel persze odaérhetünk Brazíliába is a második helyen, de ne adj Isten, hogy egy korábbi katasztrofális pótselejtező legyen belőle. Mondjuk ki: nincs igazából realitása a brazíliai vb-részvételünknek. Nyerni kell persze, amikor csak lehet, de nem kéne mindig a kijutást kommunikálni.” - fűzte hozzá az edző.

„Nem szerencsés, hogy a törökök hazai vereség után kihegyezve jönnek holnap a Puskás-stadionba. A reális elvárás számunkra jó meccset játszani, szoros eredménnyel, amiben minden benne van. Nálam egyébként változatlanul a törökök a csoport második helyének fő esélyesei, szerintem mi a harmadik-negyedik helyért vívunk majd a románokkal. Minél jobban játszani, megpróbálni nyerni, de nem szabad belehalni, ha nem sikerül” - vélekedett a kilátásokról Bozsik Péter.

Forrás: DIGI Sport HD

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Cseh edzővel tárgyal a Fehérvár hokicsapataCseh edzővel tárgyal a Fehérvár hokicsapata