Aranyéremért utaznak az Universiadéra a női és a férfi pólósok is

Angyal Dániel és Pohl Zoltán is csatlakozott a kerethez

2017. Július 21., Péntek 12:29

Aranyéremért utaznak az Universiadéra a női és a férfi pólósok is
Az egyetemisták olimpiáját idén Tajvanon (Kínai Köztársaság) rendezik meg augusztus 19. és 30. között, ahol a magyarok 14 sportágban indulnak.

Miközben Budapesten zajlik a vízilabda-világbajnokság már az Universiadéra készülő férfi vízilabda-válogatott is teljes. A korábban kiválasztott 11 játékoshoz az egri Angyal Dániel és a ferencvárosi Pohl Zoltán csatlakozott.

A társaság a kapitány segítője, Székely Bulcsú irányításával edzésekkel és edzőmeccsek készül a tajvani megméretésekre.

Kovács Gergő szerint a férfi vízilabdázók éhesek a sikerre. „Kétszeres címvédőként utazunk Tajpejbe, így nem is kérdés, hogy a végső sikerre hajtunk. Hatalmas megtiszteltetés, hogy részt vehetünk az egyetemi játékokon, és nem utolsó sorban nagy kihívás is egyben” – mondta az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója.

A magyar férfi vízilabdázókat Szerbiával, Kanadával, és Dél-Afrikával sorsolták egy csoportba az Universiadén, ahol a női válogatott Új-Zélanddal, Oroszországgal, és Kanadával került össze.

A két pólócsapatot, amely elutazik Tajvanra, a felnőtt válogatottak szövetségi kapitányai, Bíró Attila és Märcz Tamás irányítja majd az Universiadén.

A férfi Universiade-keret

Kapusok: Kardos István Gergely, Lévai Márton
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Kovács Gergő, Kovács Péter, Lőrincz Bálint, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás

 

 

A férfi és női pólósokon kívül úszásban, atlétikában, férfi és női kosárlabdában, judóban, tornában, görkorcsolyában, teniszben, ritmikus gimnasztikában, taekwondóban, golfban, vívásban, íjászatban és asztaliteniszben lesz magyar induló.

Az Universiade rangját mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a Tajpejben induló úszók és a vízilabdázók egy része a budapesti vizes világbajnokságon is szerepel.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, prof. dr. Kiss Ádám elmondta, az Universiadén népes magyar küldöttség vesz majd részt.

„A csapatunk elég nagy lesz. Az utóbbi 40 év legnagyobb magyar csapata mintegy 210 főből fog állni, ebből 140 sportoló indul az Universiaden. Most a magyar csapatban helyet kaptak a különböző sikersportágaink kiválóságai is, így több érmet várok.”

A nyári Universiade az olimpiai játékok után a világ legnagyobb multisport-eseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek.

Jelentőségét növeli, hogy egyre több sportágban része az olimpiai, illetve sportági világbajnoki kvalifikációnak.

A korábbi években a sportágak számának és a rendezvény helyszínének függvényében, Magyarország 100-150 fő versenyzővel tudott részt venni az Universiadékon.

Az egyetemi világbajnokságok és Universiadék történetét végigtekintve a magyar bajnokok között számos olyan sportolót találunk, akik később világbajnoki és olimpiai bajnoki címeket hoztak hazánknak, valamint vezetőként is sokat tettek és tesznek a magyar sportéletért.

A teljesség igénye nélkül Universiade aranyérmeseink: Gyulai István atléta (1963), Schmitt Pál (1965), Magyar Zoltán tornász (1977), Szekeres Pál vívó (1985), Borkai Zsolt tornász (1987), Szabó Bence vívó (1987, 1989), Kulcsár Krisztián vívó (1995), Kiss Balázs atléta (1995, 1997), Nagy Tímea vívó (1989, 1993, 1995, 1997), Steinmetz Ádám és Székely Bulcsú vízilabdázók (2003).

Forrás: Totalsport.hu

 

Impresszum | Kapcsolat | Adatvédelem

Az F.M.P. illusztrációit, sajtóanyagait tilos a szerző, illetve az F.M.P. írásbeli engedélye nélküli részben, vagy egészben közölni.
Az F.M.P. a weboldalain megjelenő linkek tartalmáért nem vállal semmilyen felelősséget!

Expedició Sport007 Felix Promotion KPO Az év sportolója

© 2018 totalsport.hu

Ezt olvasta már?

Aktív perceket gyűjtöttek a sztárokAktív perceket gyűjtöttek a sztárok